Volledig scherm
Jet Mathijssen, wethouder Marusjka Lestrade en Elly Mathijssen achter de geveilde foto's.

Gemeentehuis in Boxtel krijgt meer foto’s aan de muur

BOXTEL – Wethouder Marusjka Lestrade heeft woensdag zes grote foto’s met gedichten in ontvangst genomen. De foto’s van onder meer kasteel Stapelen, het voetpontje in Liempde en de mbo-vakschool Sint Lucas in Boxtel krijgen een plaatsje in het gemeentehuis.

De foto’s werden overhandigd door de zussen Jet en Elly Mathijssen van de Stichting BoeL (Boxtel en Liempde), die kunst en cultuur in de gemeente wil bevorderen. De exemplaren komen uit een serie van achttien kunstzinnige foto’s over Boxtel en Liempde in het project ‘Echt Mooi’.

Veiling
De prenten zijn door fotografen uit de gemeente gemaakt en onlangs geveild. De veiling leverde 2.000 euro op. Dat geld gaat naar de stichting Dommelbimd als bijdrage aan het natuurbeleefpad. ,,Het was onze bedoeling om onze fotografen een keer een podium te geven”, aldus Elly. ,,We hebben de fotografen dit keer zelf benaderd. Je hebt jonge en oudere fotografen. Sommige afbeeldingen zijn heel traditioneel, andere foto’s heel kunstzinnig. Er zijn ook grote ansichtkaarten gemaakt die te koop zijn via www.stichtingboel.nl.”

Gedichten
De gedichten bij de foto’s zijn tijdens lessen Nederlands en kunst bedacht en geschreven door veertien 5 vwo-leerlingen van het Jacob Roelandslyceum in Boxtel. ,,Dit was een bijzondere opdracht voor ze. Er zaten hele mooie gedichten bij”, aldus Jet. ,,Het waren niet zomaar sinterklaasgedichtjes zoals ik wel eens maak”, vult de wethouder van kunst en cultuur aan.

,,Het was echt een project waar we als gemeente aan mee wilden doen”, gaat ze verder. ,,Het is beeldend en ook literair; een combinatie van verschillende kunstdisciplines en dan ook nog uit Boxtel. Het kan bijna niet mooier.”

Boxtel e.o.