Volledig scherm
Het gemeentehuis van Boxtel. © Ron Magnée

Gemeenteraad Boxtel meldt beter wat ze doet

BOXTEL - Wie de gemeenteraad van Boxtel op de voet wil volgen, krijgt het iets gemakkelijker. De bijeenkomsten vielen de afgelopen jaren allemaal onder dezelfde noemer, maar de raad benoemt elke bijeenkomst voortaan specifiek.

Daardoor kunnen geïnteresseerden beter bepalen of ze er naartoe gaan.

Vergadersysteem
Drie jaar geleden voerde de gemeenteraad van Boxtel een nieuw vergadersysteem in met drie elementen: beeldvorming, het komen tot een oordeel en het nemen van een besluit. De raad heeft dat systeem onlangs geëvalueerd en geconstateerd dat te veel onder de noemer ‘beeldvorming’ is geplaatst, zowel praat-met-de-raad-sessies, excursies als wijkbezoeken. Daardoor was het voor inwoners of ondernemers die met raadsleden in contact wilden komen of bij hen een kwestie onder de aandacht wilden brengen, niet altijd duidelijk wanneer dat wel kon en wanneer dat geen zin had.

Daarom maakt de raad tevoren precies bekend waarvoor de leden bij elkaar komen. Is dat bijvoorbeeld een training of technische vergadering, dan weet een volger van de raad dat er voor hem niks te beleven valt.​

Boxtel e.o.