Volledig scherm
Een van de genomineerde kerststallen.

Genomineerden voor meest bijzondere kerststal in Liempde

LIEMPDE - De negen genomineerde kerststallen voor 'meeste bijzondere kribke' in Liempde zijn bekend gemaakt. Dat is een nieuw element tijdens de zesde editie van de Kribkesroute die zaterdag 16 december van start is gegaan in Liempde. De organisatie noemt dit de grootste kerststallenroute van Nederland. 

De genomineerde kerststallen  zijn te zien op de volgende adressen: Barrierweg 11 ('Een kerstfeest van handgezaagd berkenhout'), Hofstad 4 (Klassiek, en de hele tuin doet mee),  Kasterensestraat 23 (Levensgroot en voor het goede doel), Nieuwstraat 61 (Een bijzonder familieportret), Boxtelseweg 54 (Klein maar met speciale effecten),    Vendelstraat 31 (Kerstman op de Vespa!),  Keefheuvel 17 (Voor een kerstfoto in Dick Bruna-stijl),  Strijpenhof 1 (Met Lego kan je alles maken!) en Roderweg 13 (Traditioneel en bijzonder).

Nu is het woord aan de bezoekers van de Kribkesroute. Bij de genomineerde kerststallen staat een nominatiebord met daarop een letter. Wie wil stemmen, geeft de letter die bij de uitverkoren kerststal staat door via Facebookpagina www.facebook.com/kribkesroute of de stembriefjes die bij de routefolder zitten. Onder de inzendingen wordt een Op Liemt Gemunt-cadeaubon verloot. Stemmen kan van 17 tot 27 december.

De Kribkesroute in Liempde is in 2012 voor het eerst opgezet. Het eerste jaar waren er ruim vijftig inwoners die een kerststal in de tuin plaatsten. Elk jaar breidt het aantal kerststallen langs de route zich uit. Dit jaar doen 210 huishoudens mee; dat is een nieuw record. De Kribkesroute Liempde bestaat dit jaar uit drie wandelroutes en een speciale kinderroute.

Digitale wandelroute

Startpunt voor de Krikbesroute is het voormalige gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Liempde. De routefolders zijn verkrijgbaar bij dit startpunt, De Durpsherberg, Het Wapen van Liempde, 't Huukske en ’t Struifhuis. Ook is er dit jaar een digitale versie van de route voor smartphones. Het is ook mogelijk om fietsuitstapjes te maken naar de buurtschappen Hezelaar, Kasteren en Vrilkhoven.  Op 20, 24, 25 en 26 december rijdt een treintje langs de Kribkesroute. Een kaartje kost 2 euro. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement