Volledig scherm
Truus van Galerie Truusje is één van de organisatoren. © Ellie van Meurs

'Gezellig druk' bij kunstroute De Rode Draad

BOXTEL - Voor de veertiende keer staat het centrum van Boxtel in het teken van de kunst- en cultuurroute ´De Rode Draad´. Truusje, van Gallerie Truusje, is al jarenlang een van de organisatoren. ,,Ieder jaar wordt de route groter en hebben we meer locaties”, vertelt ze. ,,Het is wel ontzettend veel werk. Ik denk er wel eens over om ermee te stoppen. Maar voorlopig vind ik het nog veel te leuk.”

Het is zaterdagmiddag gezellig druk in het Boxtelse centrum. Op meer dan twintig locaties exposeren ruim tachtig kunstenaars schilderijen, beelden, foto's en andere kunstobjecten. De locaties in het centrum van Boxtel zijn duidelijk herkenbaar aan de rode ballonnen bij de ingang. Bezoekers weten aardig de weg te vinden. ,,Zo kom je nog eens op een plaats waar je anders altijd voorbij loopt”, zegt een echtpaar dat nieuwsgierig de winkel van Amb8 binnen stapt. ,,En dit is ook nog eens echt iets heel anders dan de verwachte schilderijen en beelden.”

Alle locaties zijn zondagmiddag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Bovendien zijn er zondag langs het viaduct van het Duits Lijntje in Liempde een aantal graffitikunstenaars van het project Street Art Center Boxtel/Liempde aan het werk.

Boxtel e.o.