Harddrugsverkoop per post was aanleiding voor inval in Boxtel

BOXTEL - Vanuit een bedrijf in Boxtel zijn volgens het Openbaar Ministerie (OM) systematisch drugs verkocht en verstuurd. Dat gebeurde onder andere per post. In het pand werd woensdagmiddag een inval gedaan. Daarbij werden een vrouw en twee mannen opgepakt.

In het bedrijfspand aan de Duit in Boxtel werden poeders en pillen gevonden. Die lagen op voorraad, meldt het OM. Om welke stoffen het precies gaat, wordt nog onderzocht. Het spul is afgevoerd in grote blauwe tonnen, die met een vrachtwagen naar Boxtel werden gereden. 

Ook bij een van de verdachten thuis lagen dozen poeder en 'andere substanties'. Ook hier is nog niet zeker om wat voor stof het gaat, maar het OM gaat er vanuit dat het verboden middelen zijn. De stoffen zijn in beslag genomen, net als twee auto's. 

De verdachten die zijn opgepakt mogen geen contact hebben met de buitenwereld. Ze kunnen alleen communiceren met hun advocaat. 

Bij de inval was de Landelijke Eenheid van de politie betrokken. Ook het OM en PostNL waren betrokken. Er is woensdag de hele dag onderzoek gedaan. Al om 02.00 uur 's nachts viel een arrestatieteam binnen. Het opruimen van de drugsvaten nam lange tijd in beslag. 

Volledig scherm
Mannen in beschermende kleding voeren de drugs in Boxtel af. © Bart Meesters

Boxtel e.o.