Volledig scherm
Heemkunde Boxtel krijgt een ruimte in een historisch pand: het oude vrouwengasthuis. © Heemkunde Boxtel

Heemkunde Boxtel vervult een grote wens met eigen honk

BOXTEL - Lang, 75 jaar maar liefst, moest de oudste heemkundevereniging van Brabant wachten op een eigen plek. Maar nu is het zover. En meteen eentje op zo ongeveer de mooiste locatie van Boxtel: aan de Markt in Het Hofje, een monument met een achtenswaardige geschiedenis.

Secretaris Christ van Eekelen van Heemkunde Boxtel is dan ook verguld. „We gaan een soort huiskamer inrichten in een ruimte in het voormalige Piet Dorenbosch Museum. Daar kunnen we op donderdagavond en vrijdagochtend mensen ontvangen.”

Minstens twee leden van de heemkundevereniging zijn dan aanwezig. Om belangstellenden te vertellen over de historie van Boxtel. Maar ook in de hoop dat mensen binnenwandelen met oude foto’s of documentatie over Boxtel. „We hebben weliswaar al een beeldbank van 11.000 foto’s, maar we zijn altijd op zoek naar nieuwe beelden”, zegt Christ van Eekelen. „Net zoals we graag verhalen over het Boxtel van vroeger horen en oude documenten zien over onze gemeente en haar inwoners.”

Leden van de vereniging zijn vanaf deze week iedere donderdag van 18.30 tot 20.30 uur aanwezig en op vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur.

Boxtel e.o.