Volledig scherm
© Google Streetview

Heilig Hartkerk Boxtel wordt evenementencentrum

BOXTEL - Ondernemer Michel de Groot heeft grootse plannen met de Heilig Hartkerk in Boxtel. Hij wil de kerk ombouwen tot 'Sacre Coeur', een evenementencentrum met theater- en muziekvoorstellingen.

De kerk moet een plek worden voor onder meer feestjes en congressen. Buurtbewoner Marc van de Laan is enthousiast, maar sceptisch. ,,Meer cultuur in Boxtel juich ik alleen maar toe", vertelt hij. ,,Maar er moet geen overlast ontstaan." Anderen vinden het plan een prima idee. ,,Het is een mooie locatie", zegt één van de echtparen uit de straat.

De Groot hoopt dat hij vanaf oktober de eerste evenementen in de kerk kan gaan houden.

  1. Boxtel als het centrum van de wereld

    Boxtel als het centrum van de wereld

    BOXTEL - Een groep Canadezen uit Edmonton nam al een kijkje. Vanuit China lopen ze figuurlijk de deur plat. En ook Brazilië en de buren uit België en Duitsland zijn te gast geweest. Boxtel als centrum van de wereld. En Boxtel ook met de ambitie die wereld een zetje de goede kant op de duwen. Met de ontwikkeling van het Greentech Park op bedrijventerrein Vorst B nabij Lennisheuvel. Het moet als voorbeeld dienen hoe met de verwerking van waardevolle grondstoffen in groene afvalstromen (zoals snoeihout en bermmaaisel) om te gaan.

Boxtel e.o.