Volledig scherm
© Thinkstock

Hoe regel je je eigen zorg? In Boxtel geven ze hulp

BOXTEL - Wat betekent het als je zelf zorg moet organiseren? En hoe houd je daarover de eigen regie? De stichting Ouderen in Regie houdt deze maand drie inspiratiebijeenkomsten die uiteindelijk moeten leiden tot de oprichting van een zorgcoöperatie in Boxtel. De stichting stelt daarbij een aantal zaken centraal. 

De zorgcoöperatie in oprichting wil mensen daarbij de helpende hand bieden. Tijdens de bijeenkomsten geeft Ouderen in Regie informatie en zijn ook zorgaanbieders zoals Zorggroep Elde, Vivent en Stand-by Thuiszorg aanwezig. Ook komt de rol die de zorgcoöperatie in Boxtel wil spelen aan de orde. 

Die rol zal vooral bestaan uit activiteiten zoals onder meer het geven van informatie en voorlichting over ontwikkelingen in de zorg, advisering en doorverwijzing. Uiteindelijk bepalen de leden hoe zij de dienstverlening van de coöperatie ingericht willen zien.

De eerste bijeenkomst is woensdag 20 september in De Walnoot, Reginahof 1 in Boxtel vanaf 19.30 uur. Daarna volgen De Orion in Lennisheuvel (dinsdag 26 september, 13.30 uur) en Kloosterhof in Liempde (woensdag 27 september, 19.30 uur).

Boxtel e.o.