Volledig scherm
Het tot zorghotel verbouwde maar nog leegstaande pand op het terrein van recreatiepark Dennenoord. © Maarten van den Hurk/BD

​Illegaal zorghuis voor jongeren met autisme in Boxtel is gesloten

BOXTEL - Ze moesten begin november weg zijn van recreatiepark Dennenoord in Boxtel en dat waren ze ook. Enkele autistische jongeren die sinds juni door zorggroep ‘t Zicht uit Oss werden opgevangen op het park, zijn verhuisd. Van de gemeente mochten ze niet op Dennenoord blijven wonen.

In juni bracht ‘t Zicht drie jongeren van buiten de regio Boxtel onder op Dennenoord, zonder enig overleg met de gemeente. Die voelde zich overvallen en was helemaal niet blij. Vooral niet omdat permanente bewoning op het recreatiepark verboden is. ‘t Zicht vroeg nog om de illegale status recht te breien, maar de gemeente ging daar niet in mee. Desondanks liet ‘t Zicht nog eens twee jongeren extra naar Dennenoord verhuizen.

Nadelen
Naast juridische bezwaren zag de gemeente nog meer nadelen aan dit initiatief van ‘t Zicht. Zo zouden de in Boxtel geplaatste jongeren - ‘t Zicht wilde de groep tot achttien uitbreiden - op termijn de gemeente Boxtel veel zorggeld kosten. Dat zou ten koste van andere kwetsbare inwoners gaan.

Nieuwe woonplek
De gemeente heeft, in het belang van de jongeren, ‘t Zicht ruim de tijd gegeven om voor het viertal op Dennenoord een goede nieuwe woonplek te vinden. Dat is inmiddels gebeurd.

Boxtel e.o.