Volledig scherm
Van links naar rechts Sam van Reijden, Benita van de Pasch, Inge Heijnen © Noor Reigersma

Inboedel bieb Boxtel vindt gretig aftrek

BOXTEL – De spullen gingen in een rap tempo van de hand. Zaterdag was er een rommelmarkt van oude spullen van de bibliotheek, in de bovenverdieping van het pand aan de Burgakker in Boxtel. Stellingkasten, kastjes, opbergsystemen, tafelkleden, kerstversiering, een workmate en andere artikelen. Frans van Susante was op zoek naar opbergdozen voor zijn archief. “Met een gesloten voorkant. Die worden niet meer verkocht. Ik had gehoopt dat ze hier misschien zouden zijn, maar ze zijn er niet.”

Annie van Roosmalen pakte een paar schilderdoekjes op om ze te bekijken. “Leuk voor mijn kleinkinderen.” Er waren zelfs nieuwe spullen, zoals de dopsleutelset die Jan van de Loo op de kop tikte. “Ik heb ze niet direct nodig, maar dat komt misschien nog wel.”

Inge Heijnen, die als bibliotheekmedewerker dienstverlening de verkoop leidde, was verbaasd over de grote toeloop. “Dit had ik helemaal niet verwacht. De opbrengst steken we waarschijnlijk in de collectie of in de verbouwing. We wilden deze verdieping leeg hebben vanwege de verhuizing. Beneden konden we natuurlijk nog niet gaan opruimen en je moet toch ergens beginnen. Nu gaat verhuizing niet door, maar hierboven op de eerste verdieping moet het toch worden opgeruimd. Hier komen waarschijnlijk commerciële partijen te zitten.”

Boxtel e.o.