Volledig scherm
Hans Ebbing met zijn geleidehond Koray en de leerlingen (vlnr) Teun, Sven en Marco van klas 2BA van het Baanderherencollege in Boxtel met de doppen die de klas al heeft ingezameld voor de actie. © copyright Olaf Smit

Inzamelactie Boxtelse scholieren: doppen voor blindengeleidehonden

BOXTEL - Plastic doppen van melkpakken en frisdrankflessen inzamelen voor een goed doel. Dat doen bijna negentig scholieren van het Baanderherencollege in Boxtel de komende weken. Zij halen zo geld op voor het Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds. De opbrengst van deze actie, die landelijk loopt, gaat naar de training van geleidehonden.  

De Boxtelse school heeft ieder jaar een kerstactie voor het goede doel. ,,Dat past in deze tijd van bezinning. We laten de leerlingen zo ervaren dat het goed is om iets voor een ander te doen en dat we door samen te werken veel kunnen bereiken", zegt docent Ferdi Vis.  Hoe belangrijk een geleidehond voor een blinde is, vertelde Hans Ebbing vanochtend in het Baanderherencollege. Hij was er met zijn hond Koray vanwege de start van de inzamelactie. Die loopt tot de kerstvakantie. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement