Volledig scherm
PREMIUM
Overdag is park Molenwijk een populaire plek voor vissers. Maar volgens buurtbewoners en de Boxtelse politiek gebeuren daar in de avonduren hele andere dingen. Zo zou er door jongeren worden gedeald en gebruikt in het park. Deze taferelen zouden ook plaatsvinden op andere locaties in Boxtel. © fotoburo bolsius/jan zandee

'Je kan in Boxtel meer drugs krijgen dan in een grote stad'

BOXTEL - Drugsoverlast in Boxtel baart politici grote zorgen. In park Molenwijk vinden kinderen en volwassenen regelmatig zilveren capsules en zakjes wiet, zo blijkt na een rondje door het park.

De vriendjes tussen zes en acht jaar vertellen hun spannende verhaal in een geheime hut ,verscholen tussen de takken en bomen aan de Molenwijkseweg. ,,We hebben weleens naar drugs gezocht in het park", bekent één van hen. ,,Zagen iets glinsteren in het gras. Toen vonden we twee zilveren buisjes waar je vijf minuten van gaat lachen. We hebben die drugs in de prullenbak gegooid. We gaan dat spul echt nooit gebruiken. Daar word je gek van. Onze namen in de krant? Doe maar even niet."