Volledig scherm
Breakdancer Ranil van Peperstraten uit Boxtel heeft samen met dansdocente Lotte Timmermans Culture Exchange Boxtel opgezet. © roy lazet

Jongeren samen laten dansen voor verbroedering in Boxtel

BOXTEL - Boxtel is een divers dorp, stellen dansdocente Lotte Timmermans (25) en breakdancer Ranil van Peperstraten (27). Er wonen mensen met wortels in zo'n honderd verschillende landen. Maar te vaak leven ze langs elkaar heen, in hun eigen cultuur. Het Boxtelse duo wil verbindingen maken, via jongeren en dans. De gemeente gelooft in het idee en geeft 5.000 euro subsidie.

Timmermans en Van Peperstraten gaan jongeren uit de gemeente Boxtel, tussen 12 en 18 jaar, uit allerlei culturen uitnodigen om samen een dansvoorstelling te maken. In dat maakproces kunnen ze elementen uit hun eigen cultuur inbrengen; het project heet niet voor niets Culture Exchange Boxtel.

Eind maart moet de eerste van twaalf bijeenkomsten plaats hebben, Timmermans en Van Peperstraten gaan die begeleiden. Eind juni heeft de opvoering plaats. Het Boxtelse duo hoopt via de deelnemende jongeren ook hun familie voor het project te interesseren.

De beide Boxtelse organisatoren gaan jongeren zelf vragen om mee te doen. ,,Omdat we zo veel mogelijk verschillende culturen in onze groep willen hebben en zeker ook jongeren vanuit de jongste groepen vluchtelingen die in Boxtel zijn komen wonen", zegt Timmermans.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement