Volledig scherm
Burgemeester Mark Buijs wil dat er een eigen honk komt voor hangjongeren in de Boxtelse wijk Selissenwal. Zij zorgen voor overlast in de buurt. © copyright Marc Bolsius

Jongeren Selissenwal krijgen eigen stek en burgemeester zoekt mee

BOXTEL - Verrast is burgemeester Mark Buijs niet door de brandbrief waarin de SP oproep tot snelle actie tegen overlast van jongeren in met name de wijk Selissenwal. Maar: ,,Als ze bij mij hadden geïnformeerd dan had ik meteen kunnen vertellen dat er al serieuze aandacht voor is en er, ook en vooral met de jongeren zelf, wordt gesproken over een oplossing”, zegt de Boxtelse burgemeester in een reactie op de recente brief van de socialisten.

Ontkennen dat er problemen zijn, doet Buijs niet. En bagatelliseren dat het allemaal wel meevalt, is wat hem betreft ook niet aan de orde. ,,Daar waar het kan, pakken we de overlast aan. Zeker als die gepaard gaat met drugs. De laatste tijd zijn diverse panden gesloten. Ook in Selissenwal. Er zijn mensen opgepakt. Die strijd gaat onverminderd door, laat daar geen misverstand over bestaan.”

Daarnaast wil Buijs mensen die overlast ervaren en de jongeren met elkaar in contact brengen. Met de jongeren zelf is Buijs ook in gesprek. ,,Zij zeggen: waar we ook staan, mensen ervaren dat al meteen als bedreigend. Daarom gaan we op zoek naar een eigen plek voor de jongeren.”

Angstgevoelens wegnemen, objectief kijken en vaststellen wat de overlast is. Het zijn zaken, waarmee Buijs bezig is, maar ook de nieuwe wijkagent. ,,We maken een sociaal profiel van de groep jongeren. Zo kunnen we bepalen hoe we ze verder kunnen helpen in de samenleving. Lukt dat, dan neemt de overlast ook af en keert die niet terug. Die werkwijze levert echt resultaat op.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement