Volledig scherm
27-02-2017 Kasteel Stapelen gaat verkocht worden. Foto Sandra Peerenboom © Sandra Peerenboom

Kasteel Stapelen in Boxtel gaat in de stille verkoop

Boxtel - De laatste horde voor de verkoop van Kasteel Stapelen in Boxtel is nu ook genomen. De hoogste baas van de congregatie heeft hier de definitieve toestemming voor gegeven. Het hele complex van de paters Assumptionisten gaat in de stille verkoop. Dat heeft regionaal overste Jan Zuiker van de congregatie vandaag bevestigd.

Zuiker maakt geen vraagprijs bekend voor het kasteel, bijgebouwen en de zes hectaren daaromheen. Hij rekent op 'enkele miljoenen’. De congregatie heeft het geld nodig om nieuwe paters in Azië en Afrika te kunnen opleiden. Net zo min als de vraagprijs maakt de congregatie bekend welke makelaar de verkoop begeleidt. Die krijgt van de paters de kans om in zijn eigen netwerk naar potentiële kopers te zoeken. Zuiker rekent dat de daadwerkelijke verkoop een half jaar tot een jaar op zich laat wachten.

Op dit moment wonen nog vijf paters in het kasteel. Hun gemiddelde leeftijd is 85 jaar. Zij krijgen nog hulp en zorg in hun appartementen. Zo’n vijf mensen werken op dit moment nog voor de paters. Die medewerkers wacht ontslag als ook de laatste religieuzen zijn vertrokken.

Lees meer over de verkoop van Kasteel Stapelen in de editie Meierij van het Brabants Dagblad van 10 maart.

Volledig scherm
Kasteel Stapelen gaat in de stille verkoop. © Johan van Grinsven/BD
Volledig scherm
Kasteel Stapelen © Johan van Grinsven/BD
Volledig scherm
Kasteel Stapelen © Johan van Grinsven/BD

Boxtel e.o.