Volledig scherm
Mannen staan leunend op hun fietsstuur tevreden te turen over het zonovergoten Breukelsplein. © Noor Reigersman

Kermiskijken in Boxtel

BOXTEL - Jongens fietsen rondjes over de Boxtelse Markt, oudere mannen staan leunend op hun fietsstuur tevreden te turen over het zonovergoten Breukelsplein naar sleutelende werkmannen. Soms met een sigaretje. De opbouw van de kermis was woensdag al in volle gang en dat trekt aandacht. Vooral in Boxtel.

,,Ja, de Boxtelaren zijn enthousiast,” vertelt Henri Hoefnagels, eigenaar van Breakdance. „Ze komen steevast naar de opbouw kijken, waar in veel andere plaatsen de mensen pas komen wanneer het klaar is. Leuk vind ik dat.”
Een van de trouwe toeschouwers is Henry van der Schoot (42). „Ik kom al jaren kijken en ik ken de familie Hoefnagels ook goed. Heel mooi om te zien als de vrachtwagens voorrijden en als ze alles goed gaan zetten. Ze weten allemaal precies wat ze moeten doen.”

Wandelen
​De schaarse meisjes en vrouwen die er zijn, leunen niet op hun fietsen maar wandelen rond. Felicia van Toly (6) en haar tante Astrid van de Langenberg. „Ik kom vooral kijken wat er allemaal komt,” legt Felicia uit. ,,De trampoline is er nu niet. Ik hoop dat hij er volgend jaar weer is. Maar de waterballen zijn óók leuk.”

Boxtel e.o.