Volledig scherm
De kiosk in het Concordiapark in Liempde © SPPiLL

Kiosk Concordiapark krijgt Liempds ganzenbord

LIEMPDE – SPPiLL (Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde) heeft eerder dit jaar een wedstrijd uitgezet voor het aanleveren van creatieve voorstellen voor de vloerdecoratie van de kiosk in het Concordiapark. Uit al die voorstellen is dat van Leo de Beer gekozen: een Liempds ganzenbord in de vorm van een vloerschildering.

De kiosk is in 2015 volledig gerestaureerd, maar om de restauratie volledig af te ronden, wil SPPiLL de vloer van de kiosk op een speciale manier decoreren. Alle inwoners konden tot eind maart ideeën inleveren. In totaal zijn elf ideeën opgestuurd, waarvan SPPiLL-projectgroep Liemt in Uitvoering een eerste selectie heeft gemaakt. Na een stemperiode kwam Leo de Beer als winnaar uit de bus.

De vloerschildering, waarvoor SPPiLL op zoek is naar vijf kunstenaars die hier vrijwillig aan mee willen werken, wordt geen kopie van het bestaande spel. Het bevat afbeeldingen van elementen die een link hebben met Liempde, zoals bezienswaardigheden of monumenten. Mensen die geïnteresseerd zijn om als vrijwilliger mee te werken, kunnen zich tot 16 november aanmelden via info@sppill.nl.

Boxtel e.o.