Volledig scherm
Live radio en televisie maken. © Hettie van der Ven

Kletsen met scouts over heel de wereld tijdens het JOTARI-weekend Boxtel

BOXTEL - Televisie maken voor Omroep Dommelland, live radiouitzendingen verzorgen en via speciale scouting-chatkanalen kletsen met scouts in alle uithoeken van de wereld. Scouting Boxtel nam zaterdag vanuit haar blokhut aan de Molenwijkseweg deel aan het jaarlijkse, wereldwijde JOTARI-evenement: Jamboree On The Air, Radio, Internet en televisie.

De blokhut is voor de gelegenheid omgetoverd in een multimediawalhalla. Beneden staan in 'Chat City' 22 pc's opgesteld. Een verdieping hoger is een groepje galgje aan het spelen met scouts uit Hilvarenbeek via de apparatuur van een zendamateur. Op zolder is net een modeshow opgenomen die ter plekke wordt gemonteerd en vervolgens uitgezonden op Omroep Dommelland.

"Dit is onze drukste activiteit van het jaar die het hele weekend duurt", vertelt bestuurslid Olga Kea. "Er doen 230 jeugdleden en zo'n tachtig vrijwilligers aan mee. Het is vooral leuk om in contact te komen met andere scoutinggroepen en om samen te werken met mensen die je nog niet kent."

Volledig scherm
Chatten met scouts in heel Nederland. © Hettie van der Ven
Volledig scherm
Boxtelse scouts hebben contact met een groep uit Hilvarenbeek onder leiding van zendamateur Peter Graste. © Hettie van der Ven
Volledig scherm
De lunch ligt klaar terwijl de scouts hun QR-code scannen voor het volgende progammaonderdeel. © Hettie van der Ven

Boxtel e.o.