Volledig scherm
De nieuwe aanwinst in het gemeentehuis, een kunstzinnige olifant van afgedankte plastic slippers gemaakt, is vanmiddag op zijn plaats gezet door wethouder Marusjka Lestrade, wethouder Herman van Wanrooij en Nicholas Ninaber van Eijben (rechts). © copyright Marc Bolsius

Kleurrijk beeld nieuwe blikvanger in hal gemeentehuis Boxtel

BOXTEL - Met vereende krachten is vanmiddag de hal van het gemeentehuis in Boxtel verfraaid. Er zijn kunstwerken verplaatst en verhangen binnen het pand en er is een blikvanger bijgekomen: een bonte olifant van het bedrijf Nic & Mic uit Boxtel. 

De broers Nicholas (34) en Michael (31) Ninaber van Eijben uit Boxtel importeren sinds 2014 ambachtelijke kunst van Keniaanse handwerklieden die van afgedankte teenslippers beelden en andere producten maken. Michael kwam met die vrolijke producten in aanraking toen hij stage liep bij de Nederlandse ambassade in Kenia. 

De broers doen sindsdien zaken met het door Kenianen opgezette en gerunde bedrijf Ocean Sole, waar inmiddels zo'n zeventig mensen werken. De meesten zijn voormalige houtsnijders. Ruim zestig procent van hun productie gaat via de broers Ninaber naar klanten in Nederland en de rest van Europa. Nicholas Ninaber van Eijben: ,,Ocean Sole is zelfs op CNN geweest en toch verkocht het bedrijf niet veel voordat wij met de Kenianen in zee gingen. Wij verkopen inmiddels echt veel; het is amper bij te houden". 

Hij is zeer in zijn nopjes met de prominente plek van een van de beelden in het gemeentehuis. ,,Nu zullen echt veel mensen in aanraking komen met deze bijzondere producten en de recyclegedachte die achter Ocean Sole zit".  Vanaf maandag kunnen bezoekers van het gemeentehuis het beeld bewonderen. 

Dit is niet de laatste kunstzinnige verandering in het Boxtelse gemeentehuis. De hal gaat gebruikt worden voor exposities van werk van Boxtelse kunstenaars. En er wordt ruimte vrijgemaakt waar kinderen hun kunst kunnen tonen.

Volledig scherm
Diverse beelden die de medewerkers van Ocean Soles hebben gemaakt van afgedankte teenslippers. © Ocean Sole/Nic & Mic
  1. 'Biomassapleintje' gaat door ondanks zorgen Lennisheuvel

    'Bi­o­mas­sap­lein­tje' gaat door ondanks zorgen Lennisheuvel

    LENNISHEUVEL - Onrust in Lennisheuvel? Niets van gemerkt. Peter Manniën, raadslid van Combinatie'95 en zelf inwoner van het dorp, sprak gisteravond naar eigen zeggen uit ervaring. ,,En waar praten we over? Een biomassapleintje van 0,6 hectare. Kennelijk dringt het maar niet tot iedereen door dat we bedrijventerrein Vorst B niet anders kunnen invullen dan met een Greentech Park met biomassaplein. We praten hierover al sinds 2013."

Boxtel e.o.