Volledig scherm
De klucht Schoonouders in Liempde. © Noor Reigersman

Klucht Schoonouders slaat aan in Liempde

LIEMPDE - Schoonouders zijn regelmatig een bron van grappen. Dat was donderdagavond ook het geval tijdens de klucht Schoonouders die in het Hof van Liempde werd opgevoerd door Toneelclub Liempde.

Het stuk werd geregisseerd door Wim Bressers en geschreven door Ineke de Grijs.

Het pasgetrouwde stel José en Mark, respectievelijk gespeeld door Jessie van de Loo en Joost van Vugt, is dolblij met de privacy van hun appartement, totdat de schoonouders van beide zijden er achtereenvolgens hun intrek nemen. De vreselijk bekakte ouders van José: Maurice en Bianca – vertolkt door Harmen Kuppens en Mariëlle Strik – vinden zichzelf ver verheven boven de ouders van Mark. Dat zijn Marie en Klaas, gespeeld door Carolien van de Sande en John Zwijnenberg. Bianca lijdt aan het lege-nest- syndroom en vindt dat haar dochter ver beneden haar stand is getrouwd. Marks vader is op de vlucht voor zijn vrouw. Dit alles leidt tot vermakelijke taferelen.

Het toneelstuk leent zich goed voor een beweeglijk spel. Er gebeurt veel en hoogmoed komt op ludieke wijze voor de val. „We spelen eigenlijk altijd kluchten”, aldus Bressers. „Ik heb niet de intentie om mensen een boodschap mee te geven. We willen gewoon een leuk verhaal neerzetten waarmee we de mensen een avond kunnen vermaken.”