Volledig scherm
Herinrichting van het centrum van Boxtel. © Gemeente Boxtel

Levendige discussies tijdens presentatie herinrichting Markt Boxtel

BOXTEL – Het voorontwerp voor de herinrichting van de Boxtelse Markt riep woensdagavond in de bibliotheek levendige discussies op. De rij met 150 vaste fietsparkeerplaatsen zorgde voor gefronste wenkbrauwen.

„Zo’n vaste opstelling geeft een rommelig aanzien”, vond Joop van den Borne. „Er blijven altijd kapotte fietsen achter.” Ook de autoparkeerplaatsen her en der op de Markt droegen niet ieders goedkeuring weg. „De Markt is erg langgerekt”, vond Gerard Timmermans. ,,Als je de auto’s en fietsen bij het gemeentehuis clustert, dan wordt het korter.”

Platanen
Een ander heikel punt betrof de 35 platanen die moeten wijken voor zestien valse Christusdoornboom. „Dat worden er dus veel minder dan er nu zijn”, concludeerde Monique Timmermans. „Zo blijft er wel erg weinig groen over.“

Wethouder Eric van den Broek luisterde naar de opmerkingen. “In grote lijnen ligt het ontwerp vast – autoluw, 150 fietsplaatsen en geschikt voor evenementen, weekmarkt en kermis – maar in detail gaan we alle opmerkingen goed afwegen.”

Boxtel e.o.