Volledig scherm
© StockPZC

'Liempde' doet beroep op provincie voor woningbouw

LIEMPDE - In Liempde is geen zicht op bouwen van nieuwe woningen. En daar kan de provincie verandering in brengen. Daarom doet politieke groepering Combinatie'95 ook namens een tiental jonge inwoners een beroep op gedeputeerde Erik van Merrienboer. Om in actie te komen en om in ieder geval de blokkade die er vanuit Den Bosch ligt op de ontwikkeling van het gebied Roderweg/Hamsestraat weg te nemen.

,,De woningbouw in Liempde stagneert en dat is een serieus probleem. Want er is behoefte aan 150 nieuwe en betaalbare woningen", aldus de briefschrijvers. Die Van Merrienboer ook wijzen op de gevolgen voor de leefbaarheid. ,,Het aantal leerlingen op de basisschool loopt almaar terug, een trend die ook te zien is bij de verenigingen. Als er niet snel wordt gebouwd, komt de leefbaarheid in het geding. Bouwen is bovendien nodig om voorzieningen en winkelbestand op peil te houden."

De locatie Roderweg/Hamsestraat, al jaren in beeld als mogelijke uitbreidingslocatie voor zo'n honderd woningen, kan uitkomst bieden. De gemeente trekt er hard aan, maar de provincie trapt met nieuwe eisen op de rem, constateren de briefschrijvers. Zo geeft de provincie geen toestemming om het aantal te bouwen woningen te verhogen zodat de (relatief dure) aankoop van een kassenbedrijf naast de bouwlocatie door de gemeente kan worden terugverdiend. ,,Wij verzoeken u dringend uw mening bij te stellen. Want anders is er een kans dat het plan helemaal niet van de grond komt", stellen de briefschrijvers, die met Van Merrienboer in gesprek willen over de kwestie.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement