Volledig scherm
De poster die gebruikt wordt om De Ploegadoers in de Top 2000 te krijgen. © Danielle Grilis

Liempde gaat massaal proberen Ploegadoers in Top 2000 te krijgen (video)

​LIEMPDE - Liempde als startplek voor de stemweek van de Top 2000, het was vorige week een kunststukje dat dankzij de inzet van vele Liempdenaren voor elkaar werd gebokst. Maar het dorp probeert een nog grotere stunt - noem het gerust een huzarenstuk - voor elkaar te krijgen: de lokale volksmuziekgroep De Ploegadoers in diezelfde Top 2000 stemmen.

Daarvoor is een stevige eindspurt nodig, want ​morgen - vrijdag 2 december - is de laatste dag van de stemweek voor de Top 2000, die miljoenen luisteraars trekt. Waarom de actie voor De Ploegadoers? Simpel: dat is de bekendste muziekgroep die Liempde ooit heeft voortgebracht.​ ​De muzikanten brachten diverse platen uit; het nummer ‘Dè is de kunst’ is hun bekendste liedje. Dat wordt vanuit Liempde - en Boxtel - nu hartstochtelijk gepromoot.

Diverse organisaties hebben zich achter de actie geschaard. Ook burgemeester Marc Buijs van Boxtel heeft een positief stem advies gegeven. De gemeente doet op haar Facebookpagina een duit in het zakje en roept inwoners op om mee te doen aan deze ludieke actie. Of alle inspanningen succes hebben, zal vrijdag 16 december blijken. Dan wordt de lijst der lijsten bekend gemaakt. Hoeveel stemmen nodig zijn om in de Top 2000 te komen, is onbekend. De NPO houdt dat geheim.

De Ploegadoers Dê Is De Kunst Track van de Lp Dê Is De Kunst uit 1981 Remasterd By B.v.d.M 2014 De Ploegadoers zijn: Ger Van Aalst: Theekistbas, Zang Ad Braken: Slagwerk, Zang Martien Grilis: Harmonium, Melodika, Lepels, Zang Piet Girils: Gitaar, Akkordeon, Theekistbas, Zang Hand Van Laarhoven: Banjo, Gitaar, Ukelele Johan Schoemakers: Diatinische Harmonika, Lepels, akkordeon, Melodika, Mondharmonika. Alle arrangementen zijn van de PLOEGADOERS Deze plaat is opgenomen in de zomer en na zomer van 1981 in de studio van Crossroad in Oss. Cees van Zijl zorgde ervoor dat we ons daar thuis voelde en zonder de sfeergevoelige oortjes van Wim Pulles zoude we deze plaat niet hebben kunnen maken. De hoes kreeg zijn vorm van Ger naar ideeën van "DEPLOEGADOERS" en met de foto's van Gerard Schalkx en de "smartlap"geschilderd door Maarten Melis. Op CROSSROAD RECORDS 1981