Volledig scherm
Ad Schelle, Josephine Bekkers en Yvon van den Bosch. © Noor Reigersman

Liempde in de race voor aftrap stemweek Top 2000

LIEMPDE – De kans bestaat dat de feestelijke aftrap voor de stemweek van de Top 2000 dit jaar in Liempde wordt gehouden.

‘Gezocht: dorp/stad om Top 2000 Stemweek in te openen.’ Enkele weken geleden zag Yvon van den Bosch uit Liempde deze oproep op Facebook voorbijkomen. Ze deelde het bericht en het dorp kreeg zo veel stemmen dat afgelopen maandagochtend op NPO Radio 2 bekend werd gemaakt dat Liempde een van de vijftien kanshebbers is om de feestelijke aftrap in de wacht te slepen.

Pitch
Van den Bosch moest woensdagochtend een pitch van dertig seconden houden voor de radio en besloot het anders aan te pakken dan de andere deelnemers. „Ik had al een paar gehoord en die zeiden dingen als: ‘Eh… ons dorp is heel mooi’. Dat wilde ik dus niet. Ik heb een lijstje met titels uit de Top 200 van vorig jaar gebruikt en gezegd: Liempde is Brabant, Liempde is In Ons Dorp, Liempde is Binnen Zonder Kloppen, enzovoort. Die dertig seconden waren zó om. Gelukkig heb ik daarna nog gauw onze slogan kunnen zeggen: ‘Als je niet op Liempde stemt, ben je ek dom’. Daar moest deejay Gerard Ekdom wel om lachen.”

Stemmen kan op de website van Radio 2.

Boxtel e.o.