Volledig scherm
Ad Schelle, Josephine Bekkers en Yvon van den Bosch. © Noor Reigersman

Liempde sleept feestelijke aftrap van Top 2000-verkiezing binnen (video)

* UPDATE 19.30 UUR * LIEMPDE - Gejuich in Liempde vrijdagavond tegen zessen, want toen werd live via Radio 2 bekendgemaakt dat dit dorp de plek is waar de Top 2000 Stemweek van start gaat. Er werden maar liefst 55.000 stemmen uitgebracht op de drie genomineerde plaatsen, waarvan Liempde veruit de meeste in de wacht wist te slepen.

'Liempde op de kaart zetten, waar een klein dorp groot in kan zijn', de obligatie, blije reacties hielden vrijdagavond niet over in café het Wapen van Liempde toen de uitverkiezing werd bekendgemaakt. Van de vijftien genomineerde plaatsen bleven er uiteindelijk drie over. De hele dag al stond Liempde op nummer één, gevolgd door respectievelijk het Limburgse Guttecoven en op drie Deurne. Liempde ging uiteindelijk met de eer ging strijken.

Gerard Ekdom
Ochtend-dj Gerard Ekdom rijdt nu op 25 november met de speciale Top 2000 Stembus naar het dorp om daar de Stemweek af te trappen voor de Top 2000, de muzikale 'feelgood'-lijst waar radio 2 de laatste dagen van elk jaar mee vult. De stemweek heeft plaats van 25 november tot en met 2 december.

Onderste videobeelden: Ed Bekkers

Volledig scherm
Vrijdagmiddag ging in café het Wapen van Liempde een luid gejuich op. © Noor Reigersman
Volledig scherm
© Radio2
Volledig scherm
Gejuich tijdens de bekendmaking in Liempde. © Ed Bekkers
Gejuich in Liempde vrijdagavond tegen zessen, want toen werd live via Radio 2 bekendgemaakt dat dit dorp de plek is waar de Top 2000 Stemweek van start gaat.