Volledig scherm
Een oude Jaguar, ter illustratie.

Liempdenaar start bedrijf restaureren klassieke auto's

LIEMPDE - Liempdenaar Toon van Genugten start in het buitengebied van Boxtel een bedrijf voor het restaureren en verhandelen van klassieke auto's. De familie heeft een kippenmesterij aan Onrooi gekocht. De gebouwen die er nu staan worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw, inclusief dienstwoning. De plaats is niet toevallig. Van Genugten gaat nauwe banden aanknopen met het nabijgelegen automuseum Classic Park.

De gemeente Boxtel juicht de ontwikkeling toe. Wethouder Peter van de Wiel: ,,Het bedrijf dat er nu zit stopt. De eigenaar zit klem en heeft nauwelijks mogelijkheden voor uitbreiden." De bebouwing op het perceel is nu 2200 vierkante meter. Na de sloopwerkzaamheden bestaat de nieuwbouw straks uit 1200 vierkante meter. 

,,Voor de verstening van het buitengebied is dit dus ook een prima zaak. Wij verwachten ook geen grote verkeersstromen en de nieuwbouw krijgt een goede en kwalitatieve inpassing." Mooi is, aldus de wethouder, ook dat het nieuwe bedrijf gaat werken met stage- en leerplekken. ,,Waardoor er ook nog eens een link is met het onderwijs."