Volledig scherm
Rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx/BD

Liempdenaar vecht voorgenomen sluiting van huis aan

LIEMPDE - De 49-jarige Liempdenaar is naar de rechter gestapt om te voorkomen dat hij voor drie maanden zijn huis uit moet. In de woning aan de Ooiendonksestraat is bij een politie-inval op 29 juni 2016 ruim 450 gram hennep aangetroffen. Reden voor burgemeester Mark Buijs om tot sluiting over te gaan.

Het ging om hennepafval dat in een van de loodsen lag, in een aanhanger lag kweekmateriaal voor de hennepteelt. Die aanhanger was niet van hem, stelden de Liempdenaar en zijn advocaat donderdag tijdens de zitting bij de bestuursrechter in Den Bosch. Dat is ook toegegeven en verklaard bij de politie door de eigenaar van de aanhanger.

De advocaat van de gemeente wees erop dat de sluiting van het huis en diverse schuren op het perceel gericht is tegen de locatie en niet tegen de dader. ,,Dus het gaat er niet om van wie de aanhangwagen was."

Gestolen graafmachine
De vondst werd gedaan nadat de politie op zoek was naar een in België gestolen graafmachine. Die werd via GPS getraceerd en stond in een loods op het terrein. Tijdens de doorzoeking die volgde werden vuurwapens gevonden en spullen waarvan de politie dacht dat ze van diefstal afkomstig waren. Het merendeel van de goederen heeft hij alweer terug omdat ze niet gestolen bleken te zijn, aldus de Liempdenaar tijdens de zitting. Tegen hem loopt een strafrechtelijk onderzoek.

De bestuursrechter doet binnen twee weken uitspraak over de sluiting.

Boxtel e.o.