Volledig scherm
Edwin Vugts. © Hettie van der Ven

Liempdse basisschooldirecteur nieuwe Maestro van Fanfare Concordia

LIEMPDE - ,,Ik ben moe. Dit is topsport", zo verzuchtte Edwin Vugts direct nadat hij Fanfara Concordia heelhuids door het beroemde werk 'Music' van John Miles had geloodst. Zijn inspanningen werden beloond. Jury en publiek riepen Vugts zaterdagavond in een afgeladen Liempdse Serenade unaniem uit tot nieuwe 'Maestro van Liemt'.

,,Die noten zijn voor mij nog steeds Chinees, maar op een gegeven moment wist ik gewoon echt waar ik was en wat er ging komen", aldus een glunderende Vugts. Aan de dirigeerwedstrijd, geïnspireerd op het gelijknamige televisieprogramma, namen zes plaatselijke notabelen deel, waaronder kapelaan Geoffrey de Jong, wethouder Marusjka Lestrade en Concordia-voorzitter Hans Vermeulen.

Allemaal dirigeerden ze ofwel het fanfareorkest, ofwel de slagwerkgroep van Concordia. In de finale moest Vugts het opnemen tegen horecavrouw Josephine Bekkers. Ze dirigeerden allebei de 'Star Wars Disco March', waarna een applausmeter Vugts overduidelijk aanwees als winnaar.

De jury roemde vooral zijn natuurlijke slagtechniek. Vugts (41) uit Boxtel, in het dagelijks leven directeur van basisschool De Oversteek, ziet wel overeenkomsten tussen voor de klas staan en voor een orkest staan. ,,In beide gevallen gaat het om het sturen en motiveren van een groep.”

Volledig scherm
Marusjka Lestrade dirigeert de slagwerkgroep. © Hettie van der Ven
Volledig scherm
Edwin Vugts met de Liempdse Maestro-klomp. © Hettie van der Ven