Volledig scherm
De spoorwegovergang bij de wijk Kalksheuvel en industrieterrein Ladonk. © copyright Marc Bolsius

Ligt dé oplossing voor het verkeersprobleem in Boxtel buiten het dorp?

BOXTEL - Boxtel gaat weer onderzoeken of een verbod voor vrachtwagens in buurtschap Kalksheuvel wellicht tot de mogelijkheden behoort. Om er achter te komen of een dergelijke maatregel bijdraagt aan een oplossing voor de eigen verkeersproblemen, én tegen sluipverkeer tijdens de maandenlange afsluiting over enkele jaren van de N65.

Met ook een blik ook over de grens, verruimt Van Wanrooij het gebied waar Boxtel de oplossing gaat zoeken voor de verkeersafwikkeling. ,,Praten over een noordelijke ontsluitingsweg alleen, is wat mij betreft te kort door de bocht. Het probleem is breder", vertelt wethouder Herman van Wanrooij.

De vrees dat er een probleem ontstaat is ingegeven door de toekomstige sluiting van de dubbele spoorwegovergang in de Tongeresestraat. Bewoners van onder meer de Leenhoflaan en Parkweg vrezen daardoor veel extra verkeer dat door de sluiting een alternatieve route van en naar het Boxtels centrum zal zoeken. De gemeente hoopt medio volgend jaar een antwoord te hebben op de vragen hoe groot de problemen zijn en wat de oplossing daarvoor is.

,,En dan is het naïef om te denken dat we een oplossing moeten bedenken tot aan de gemeentegrens. Want het verkeer stopt daar echt niet", aldus Van Wanrooij. Dus komt vooral Esch in beeld als over een ontsluiting van Boxtel noordwest richting rijksweg A2 wordt gesproken. ,,Het is voor mij nu nog te vroeg om daar bestuurlijk uitspraken over te doen. Maar helder is dat we in gesprek moeten. Zoals we al in gesprek zijn over de grote projecten zoals de spoormaatregelen en de N65."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Meierij