Volledig scherm
De fontein op de Boxtelse Markt. © Johan van Grinsven

Lot van fontein op Boxtelse Markt nog niet beschoren

BOXTEL - De herinrichting van de Markt in Boxtel staat voor de deur. Wat er met de fontein gebeurt die er nu nog water rond pompt, is nog altijd onduidelijk. De gemeente is nog steeds van plan de in 1990 door architect Paul Strik ontworpen fontein te verplaatsen naar het pleintje in passage De Croon, vlakbij restaurant De Rechter. 

Een aantal bewoners is daarmee echter niet gelukkig. Zij vrezen onder meer last te krijgen van continue lopend water en vandalisme.

,,Wij bekijken momenteel of de fontein wel naar het pleintje kan, of er voldoende ruimte is", aldus wethouder Eric van den Broek. ,,Vervolgens maken wij een tekening en gaan daarmee terug naar betrokken en omwonenden." De wethouder wijst er op dat het idee om de fontein van de Markt te verplaatsen naar De Croon komt van de Vereniging van Eigenaren zelf. Echter: ,,Het klopt ook dat daar later wat anders over gedacht werd."

'Ontmoetingsplein'

Volgens Van den Broek is het de bedoeling er een mooi 'ontmoetingsplein' van te maken. ,,We hebben daarover gesproken, ook met de ondernemers. Die zijn daar niet tegen. Maar laat ons eerst kijken of het op die plek wel kan. En dan verder praten."
Bij de inrichting wordt ook bekeken of eventueel een paar platanen, die nu nog op de Markt staan maar daar verdwijnen, ook kunnen worden geplant in de passage De Croon.

Boxtel e.o.