Volledig scherm
Mede-eigenaar Jan Megens van het nieuwe restaurant Montimar in Boxtel. Dat komt in het pand van De Bourgondiër. Die zaak sloot in augustus de deuren. © Johan van Grinsven

Mediterraan restaurant Montimar komt in pand De Bourgondiër in Boxtel

BOXTEL - Montimar, zo heet het nieuwe restaurant dat in het pand komt van De Bourgondiër in Boxtel. Het is de vierde vestiging van Montimar van ondernemers Jan Megens uit Macharen en Rik Tiebosch uit Sint-Oedenrode. In april gaat de nieuwe eetzaak open. Die legt zich toe op de mediterrane keuken. ,,Goed en toch goedkoop eten", zegt Megens (43).

Het zakenduo opende in de afgelopen drie jaar Montimar-zaken, in Oss, Veghel en Den Bosch (Hintham). Tien jaar geleden startte Megens zijn eerste restaurant: Brasserie Porte de Provence in Boekel. Die zaak bestaat nog.

In augustus sloot uitbater Peter van Rossum zijn Gasterij De Bourgondiër. Momenteel wordt het horecapand aan de Bosscheweg verbouwd. Diverse muren zijn al gesloopt, waardoor er een grote horecaruimte ontstaat met ongeveer 180 zitplaatsen. Tussen keuken en restaurant worden ramen gemaakt. Een deel van het rustieke interieur blijft bewaard maar wordt met tal van mediterrane elementen aangekleed.

Megens verwacht ongeveer vijftig medewerkers nodig te hebben in het restaurant, waarvan tien personen in vaste dienst. Het restaurant is zes dagen in de week geopend, vanaf 17.00 uur, woensdag is de vaste rustdag.

De Boxtelse Montimar krijgt dezelfde formule de andere vestigingen: goed eten voor een bescheiden prijs. ,,Voor 25 euro kun je bij ons al uitgebreid eten. Een kopje koffie kost 1,10 euro, een biertje 1,35 euro."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement