Volledig scherm
De Rechterstraat in Boxtel © Johan van Grinsven

Meer dan alleen een leuke etalage in Boxtels centrum

BOXTEL - Meer bezoekers. Die ook nog eens meer tijd doorbrengen in het centrum van Boxtel. Daarvoor moet de uitstraling van het winkelhart beter, maar ook het ondernemerschap van de winkeliers zelf kan wel een duwtje in de goede richting gebruiken. ,,Want", zegt Luc Broos, voorzitter van Centrummanagement Boxtel, ,,ondernemen is meer dan alleen een leuke etalage."

De stichting wil een steentje bijdragen aan de gestelde doelen. Onder meer door samenwerking met de Rabobank in een 'academie', die de Boxtelse middenstand volgend jaar seminars gaat aanbieden.

,,Willen wij vooruit met ons winkelcentrum, dan is het noodzakelijk dat we doorontwikkelen", aldus voorzitter Broos. ,,Natuurlijk zit het verkopen van goederen in ons bloed. Maar er is meer nodig. Nieuwe concepten bijvoorbeeld zoals ontwikkelen van een combinatie met internetverkopen."

Uitstraling

Ook de uitstraling van het centrum kan beter in Boxtel. Al geruime tijd werkt het centrummanagement samen met de gemeente aan een 'gevelplan' om die uitstraling te verbeteren. Er lijkt eindelijk schot te zitten in het plan. Zodat iedereen die de gevel wil opknappen, weet waar hij of zij aan toe is en wat de regels zijn.

Wethouder Eric van den Broek liet deze week weten te verwachten dat het college voor het einde van dit jaar de knoop wat dat betreft doorhakt. ,,En dan kunnen wij daarmee weer aan de slag", meent Luc Broos.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Boxtel e.o.