Volledig scherm
Eigenaar Peter van Erp (links) van recreatieoord Dennenoord in Boxtel en rechts aannemer en bewoner van het chalet Henk Troeijen en hond Boris. Op Dennenoord worden nieuwe stenen bungalows gebouwd. © copyright Marc Bolsius

Meer stenen bungalows op Boxtels chaletpark

BOXTEL - Op recreatiepark Dennenoord in Boxtel wordt op het moment gebouwd aan de vierde stenen bungalow. Nadat vorig jaar het bestemmingsplan Buitengebied Boxtel deels werd aangepast, kwam er ruimte voor dit soort recreatiewoningen op eigen grond.

Dat er behoefte is aan deze vorm van recreëren is voor parkeigenaar Piet van Erp duidelijk. ,,Er is een steeds groter wordende groep mensen, vooral 55-plussers, die minder willen werken en vaker of langer op vakantie gaan", legt hij uit. ,,Er liggen op het moment alweer een behoorlijk aantal aanvragen voor een bouwvergunning. Als bungalow vier klaar is, kan aannemer Henk Troeijen waarschijnlijk direct door met nummer vijf."

Het buitengebied is niet betiteld als uitbreidingslocatie voor woningbouw. Dit betekent dat nieuwbouw bestemd moet zijn voor recreatieve doeleinden. ,,In onze parkregels staat dit ook duidelijk vermeld", aldus Van Erp. ,,Toch zijn er mensen die legale constructies bedenken, waardoor zij het overgrote deel van het jaar hier kunnen recreëren. De gemeente Boxtel is vorig jaar ook begonnen met mensen op ons park in te schrijven. Dit in het kader van de Wet persoonsregistratie."

Worsteling

Veel Nederlandse gemeenten worstelen met de status van recreatieparken en de kwestie van permanente bewoning. Wethouder Peter van de Wiel (volkshuisvesting) is heel duidelijk daarover: ,,Er mag geen nieuwe woonwijk ontstaan in het buitengebied. Het bestemmingsplan laat dat simpelweg niet toe. Aan de andere kant laat het bestemmingsplan wel toe dat er stenen bungalows worden gebouwd. We leven niet in een politiestaat en wij vertrouwen erop dat de ondernemer handelt binnen de kaders van het bestemmingsplan. Zolang wij geen signalen krijgen, of zelf constateren dat er iets niet klopt, willen wij de ondernemer de vrijheid geven te ondernemen binnen diezelfde kaders. Als we vanuit wantrouwen opereren, zijn we verkeerd bezig", aldus Van de Wiel.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement