Volledig scherm
Het was nog ietwat onwennig voor de honden aan het begin van de kanotocht. © Jan Zandee

Met honden in een kano over de Dommel

BOXTEL/DEN BOSCH – Baasjes die met hun hond in een kano over de Dommel varen. Het leverde zondag een aandoenlijk tafereel op in Boxtel.

Ietwat onwennig, maar reuze nieuwsgierig gingen de honden Nero, Kaya, Lady, Kasper en Rubi deze zondag aan boord van de kano’s, voor een vier uur durende tocht over de Dommel in Boxtel. Samen met hun baasjes, veelal uit Den Bosch en omgeving.

Geen randzaken
Organisator is Margreet van Dieten van Zelfbewust.nu. Haar missie: door middel van plezierige activiteiten en rust, mensen vrijheid laten ervaren. „De hond is daarbij een uitermate geschikte hulp. Een hond geeft je terug wat je doet en wat je bent, een soort van spiegel. Honden zijn niet bezig met rand- en bijzaken of met de dag van morgen, maar reageren alleen maar op de actuele situatie.”

Dat ook grote honden in een kano passen, bewees Mireille Reiner. Samen met Kasper (airdale terriër) en Rubi (Lagotto Romagnolo) deelde zij de kano met Van Dieten en haar hond Nero. Reiner: „Kasper en Rubi hebben al ervaring op een soort surfboard. Ze worden heel rustig als ze op het water zijn. Dit is de eerste keer dat ze met een kano meegaan.”

Boxtel e.o.