Volledig scherm
Woningcorporatie Sint Joseph gaat de appartementen in Kloosterhof in Liempde vernieuwen. Twaalf kleine appartementen worden in 2020 acht grote woningen. © Peter de Koning

Minder maar grotere appartementen in Kloosterhof Liempde

LIEMPDE - De twaalf appartementen in Kloosterhof in Liempde worden vernieuwd. Woningcorporatie Sint Joseph uit Boxtel maakt er acht grotere woningen van, die speciaal voor senioren beschikbaar komen. Nu wonen in drie van de twaalf appartementen ouderen.

De Boxtelse corporatie verwacht de appartementen in de toekomst beter te kunnen verhuren, omdat ze dan groter en energiezuiniger zijn. Het complex heeft nu een gemengde groep bewoners: drie zijn vijftigplusser en de rest is tussen de 21 en 48 jaar oud. Straks komen er alleen ouderen in aanmerking voor een woning in het voormalige klooster van de Zusters van Liefde.

De plannen hebben geen gevolgen voor de nieuwe maaltijdvoorziening en andere activiteiten in de ontmoetingsruimte van Kloosterhof. Juist vanwege die voorzieningen voor senioren vindt Sint Joseph het belangrijk dat er ook alleen ouderen in de appartementen wonen.

De werkzaamheden starten begin 2020. De woningen die vrijkomen, gaat Sint Joseph tijdelijk verhuren. De corporatie neemt ruim de tijd zodat alle bewoners voldoende gelegenheid hebben een nieuwe woning te vinden, aldus een woordvoerster.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement