Volledig scherm
Boxtel's Harmonie gaat vanuit La Salle (Koraalgroep) gaan verkassen naar het voormalige pool- en snookercentrum in Boxtel. © Domien van der Meijden/BD

Muziekhuis Boxtel krijgt 30.000 euro van Oranje Fonds voor verbouwing

BOXTEL - Het Oranje Fonds heeft toegezegd om maximaal 30.000 euro bij te dragen aan de opknapbeurt van het nieuwe Muziekhuis Boxtel. Dat laat Stichting Muziekhuis Boxtel donderdagochtend weten.

De stichting is vorig jaar opgericht toen Boxtel's Harmonie het voormalige pool- en snookercentrum in Boxtel kocht. Het pand, dat al even leeg stond, is volledig gestript en wordt verbouwd om het geschikt te maken voor de harmonie en andere muziekverenigingen. Met name de isolatiewanden die geluidsoverlast moeten voorkomen zijn volgens de stichting een grote investering. Die kosten kunnen grotendeels gedekt worden door de subsidie die het Oranje Fonds nu heeft toegezegd.

,,Hier zijn we heel blij mee", reageert stichtingsvoorzitter Jack van Geel. ,,Met de realisering van Muziekhuis Boxtel is in totaal ruim twee ton gemoeid. Door verhuur van de accommodatie moet het geld uiteindelijk weer worden terugverdiend." De gemeente Boxtel ondersteunt de verbouwing en zegde eerder al een financiële bijdrage van 17.5000 euro toe, in totaal 8 procent van het totale investeringsbudget.

Boxtel e.o.