Muzikale verrassingen tijdens Live in Liempde

VIDEOLIEMPDE - De landerijen van Kasteren baden in het zonlicht, de koeien grazen tevreden en de klanken van 'Eine kleine Nachtmusik' klinken op vanaf de oevers van de Dommel. Dit was zondagmiddag slechts een van de feeërieke settingen tijdens cultureel festival Live in Liempde. 

Het evenement hanteerde al voor het vierde jaar hetzelfde succesvolle concept: vernieuwende acts, variërend van kleinkunst en pop tot toneel en circus, op verrassende locaties in Liempde. 

De prachtige, historische schuur van familie Berkhout aan de Hoevedreef op Kasteren vormt het decor voor de drie jonge acrobaten van Tea Time Company. Met slechts een paar zwarte buizen weten zij te boeien: het publiek kijkt afwisselend schaterlachend en ademloos toe. Vogels, kippen en rondscharrelende varkens zorgen voor de enige achtergrondgeluiden en de beroemde duiventoren kijkt op de achtergrond met een wakend oog mee. 

,,We proberen een divers programma te bieden met acts die nog onbekend zijn", aldus mede-organisator Judith Terlouw (40) uit Liempde. Zij en haar man Arjan organiseren al langer huiskamerconcerten. Samen met andere muziekliefhebbers uit het dorp kwamen ze in 2015 tot Live in Liempde, dat direct succesvol was. ,,Ook dit jaar waren de tweehonderd kaarten binnen een uur uitverkocht. Het gezelschap loopt in vier groepen van locatie naar locatie onder begeleiding van een gids." 

Na de acrobatiek-act voert gids Harrie Raaijmakers zijn groep richting het Sint Janspontje, ondertussen druk vertellend over de beroemde 'bolle akkers' en het Groot Duijfhuis. De klanken van het Vrilkhoven Strijkorkest zijn al hoorbaar en zelfs de koeien komen luisteren. Eenmaal de Dommel over wacht in de tuin van familie Schimmel aan de Vendelstraat singer-songwriter Sam Brookes, voor de gelegenheid ingevlogen uit Bristol, Engeland. Zijn loepzuivere, enigszins weemoedige zang komt perfect tot zijn recht onder de enorme treurwilgen die de tuin sieren. Een briesje steekt op, een schaal vol meloen gaat van hand tot hand.


Het collectieve slotoptreden vindt plaats in de huiskamer van het opperwezen. Gospelpopkoor Spirit uit Berlicum krijgt in de Liempdse kerk het publiek op de banken, en dat was alweer even geleden. Met klassiekers als 'Oh Happy day' en 'I've got the Music in Me' wordt de middag dansend, klappend en joelend afgesloten. Marco van der Stelt (41) is vanuit Leiderdorp naar Liempde gekomen. ,,Achter ieder huis lijken hier wel complete landerijen te liggen", zo stelt hij verbaasd. ,,Al die muzikale verrassingen in zo'n groene omgeving maken het echt bijzonder."

Volledig scherm
Popgospelkoor Spirit uit Berlicum, slotact van Live in Liempde. © H Vdven
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement