Volledig scherm
© Noor Reigersman

Nieuwe inwoners welkom in Boxtel

BOXTEL – Blije gezichten, warme poffertjes en kunstig gemaakte ballonbeesten. Zaterdagmiddag werden de nieuwe inwoners van Boxtel door burgemeester Mark Buijs welkom geheten in het gemeentehuis.

Bijna alle vijftien genaturaliseerde mannen en vrouwen met een niet-Nederlandse achtergrond waren er met hun gezinnen, wat in totaal op vijftig personen neerkwam. Daarbovenop waren er nog tachtig nieuwe inwoners met een Nederlandse achtergrond.

Voordat Buijs zijn toespraak begon, verzocht hij iedereen zijn buurman of –vrouw de hand te schudden. „Misschien hebt u er nu weer een contactje bij”, aldus Buijs. „Het is heel belangrijk om elkaar te leren kennen, want leven is samenleven. In Boxtel geloven we dat de burger en de overheid hetzelfde doel hebben en dat we moeten samenwerken om dat te bereiken.”

Buijs overhandigde alle vijftien mensen een rugzakje met informatie over Boxtel. „Ik raad u ook aan om de natuur rond Boxtel te bekijken. Die is echt prachtig.” Farid Makdis uit Syrië was blij met zijn nieuwe woonplaats. „Ik ben gepromoveerd in landbouwwetenschappen in Syrië. Ik hoop van harte dat ik hier wat kan gaan doen.”

Boxtel e.o.