Volledig scherm
Een deel van de promotiegroep van SintLucas © Peter de Bruijn

Nieuwe winkel laat harten van Boxtelse MBO-studenten sneller kloppen

BOXTEL – MBO-school SintLucas huurt de komende anderhalf jaar een winkelpand in Boxtel. De bedoeling is dat meer studenten van de creatieve opleiding in Boxtel en Eindhoven winkeliers en ondernemers bij gaan staan bij nieuwe ontwikkelingen.

,,De ene leerling leert ondernemen, de volgende student is bezig met een mediacampagne”, aldus directeur Eli van Beekveld van SintLucas. ,,Er moet een kruisbestuiving tussen onze creatieve leerlingen en de winkeliers ontstaan. Ondernemers worden uitgedaagd om de eigen zaak of onderneming aan te passen aan de moderne tijd."

,,Veel Boxtelaren vragen wat we gaan doen in de voormalige winkel van de schoenenzaak aan de Stationsstraat”, zegt Mandy (22) uit Sint-Oedenrode. Ze is met zeven andere leerlingen van de opleiding Vormgeven, Product, Ruimte en Media bezig met de opening en promotie van ‘Your Story’, zoals de nieuwe winkel gaat heten. Mandy laat een maquette zien met zwarte strepen op de muur en de vloer. ,,Dit zijn lijnen die het ritme van de hartslag weergeven. Iedereen heeft een hart. Onze harten gaan van deze winkel harder kloppen.”

De ‘experimenteerwinkel’ gaat volgende week donderdag 1 december officieel open. Een dag later is iedereen welkom.

Boxtel e.o.