Volledig scherm
Het Groene Woud geeft subsidie om ook daar de biodiversiteit te stimuleren. © Natuurwerkgroep Rucphen

Nog 4.500 euro van Het Groene Woud beschikbaar voor bloemen, bijen en insecten

BOXTEL - Er zit nog 4.500 euro in de pot van het biodiversiteitsproject van Streekfonds Het Groene Woud. Dus kunnen groepen weer ideeën indienen voor het stimuleren van de verscheidenheid in flora en fauna. Tiny Vermeer uit Helvoirt trekt deze kar namens Het Groene Woud.

Het Streekfonds van Het Groene Woud, het nationaal landschap tussen Tilburg, Den Bosch en Eindhoven, heeft voor het stimuleren van biodiversiteit 10.000 euro uitgetrokken. Twee maanden geleden zijn in een eerste ronde zes van de tien ingediende voorstellen gehonoreerd. Zoals aan buurtbewoners die samen met een boer een dijk gaan inzaaien met bloemen. Of de stichting die zuilen voor planten, vogels en vleermuizen wil realiseren in de bebouwde omgeving. 

Omdat nog 4.500 euro in de pot zit, komt er een tweede ronde aan subsidies,  aldus projectleider Tiny Vermeer. En desnoods een derde, totdat het beschikbare geld op is. Het Groene Woud keert per project 250, 500 of 1.000 euro uit. Bedrijven of  particulieren komen niet in aanmerking voor een subsidie, want die kunnen uit andere potjes steun krijgen, aldus Vermeer. ,,Dit is voor groepen mensen. Dat hoeven geen officiële clubjes te zijn, zoals een stichting of vereniging. Het mag ook gewoon een groepje buurtbewoners zijn. De bedoeling van dit project is dat we niet alleen een bijdrage leveren aan een grotere biodiversiteit in Het Groene Woud maar ook dat we burgers met elkaar verbinden."

Nieuwe ideeën voor dit project kunnen tot 15 februari 2018 worden ingediend bij Stichting Landschap Natuur en Milieu Haaren, trekker voor het project namens Streekfonds Het Groene Woud. Enkele weken later wordt bekend gemaakt wie voor een subsidie in aanmerking komt. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Meierij