Volledig scherm
In de grootste ruimte is Erwin Hiemstra nog druk aan het werk. © Hettie van der Ven

Nog niet af maar al wel een feestje bij de ‘nieuwe’ Liempdse Barrière

LIEMPDE - Af is het nog lang niet. Toch vindt er vrijdagmiddag in de 'nieuwe' Liempdse Barrière aan de A2 een welkomstfeestje plaats voor buurtgenoten en belangstellenden. ,,Het is gewoon tijd om de deuren eens open te zetten", zo stelt exploitant Erwin Hiemstra (46).

De kleinste van de drie publieksruimtes is zo goed als af. Er staan houten meubels, er is en kinderhoek en een fonkelend koffieapparaat. In de grootste ruimte echter, is het nog beduidend killer, ligt het plafond open en staan steigers. ,,En dit is eigenlijk de mooiste zaal, met uitzicht op het terras en de bossen", lacht Hiemstra, terwijl hij een rommelhok betreedt. Het is duidelijk, er ligt nog voor maanden werk. De opening werd eerder al voor september en vervolgens november aangekondigd. ,,Het lukte steeds niet, omdat het pand in slechte staat verkeerde. De elektra, de afvoer, de ventilatie: alles moest vervangen worden."

Hiemstra huurt het pand van Bibitor, een bedrijf in horecavastgoed met het hoofdkantoor in Haaren. ,,Toen mijn oog op de Liempdse Barrière viel, was het snel rond. Bibitor en ik hebben hetzelfde voor ogen."

'Bar Hier', zoals de gelegenheid onder Hiemstra's leiding gaat heten, moet de komende jaren uitgroeien tot een laagdrempelige eetgelegenheid die zich vooral richt op gezinnen met kinderen en A2-passanten. Wanneer de officiële opening is? ,,Ik werk niet meer naar een datum toe. Iedereen is nu welkom. Gasten worden zo deelgenoot van mijn proces."

Volledig scherm
Liempdse Barrière © Hettie van Ven
Volledig scherm
De kleinste ruimte van de Liempdse Barrière © Hettie van der Ven