Volledig scherm
Vlnr. Saskia Maltha en Peter van de Wiel. © Noor Reigersman

Oertijdmuseum de Groene Poort mooiste parel volgens Boxtelaren

BOXTEL – Oertijdmuseum de Groene Poort won dinsdag de ‘Parel van Boxtel’, een actie die was opgezet door de gemeente Boxtel in samenwerking met Beleef Boxtel. De bekendmaking vond plaats in het gelijknamige museum.

Aan de actie deden 350 Boxtelaren mee. Ze kozen per persoon de volgens hen uniekste zes evenementen en voorzieningen. De lijst met parels dient als basis voor de nieuwe beleidsnota toerisme en recreatie. Bovendien worden er twee ansichtkaarten gemaakt van de tien meest gekozen parels. Nummer twee werd kasteel Stapelen en de Natuur rond Boxtel werd derde.

Directeur van De Groene Poort, René Fraaije, reageerde verheugd: “Ik ben blij dat er wordt gekozen voor kwaliteit. Je kunt honderd bloemen in leven houden, maar je ook voor de mooiste vijf kiezen. En ik ben erg blij dat er nu samengewerkt gaat worden. Want dat gaat nu dus gebeuren.”

Deelneemster Saskia Maltha won de VVV-prijs, omdat haar keuze voor honderd procent overeenkwam met de zes meest gekozen parels. “Ik heb gekeken zoals op de website stond: 'Waar zou je mensen mee naartoe kunnen nemen, die Boxtel niet kennen?'"

Volledig scherm
Vlnr René Fraaije en Peter van de Wiel. © Noor Reigersman