Volledig scherm
Winkelcentrum Oosterhof in Boxtel is dringend aan een renovatie toe. © Johan van Grinsven

Onrust in buurt van winkelcentrum Oosterhof in Boxtel: 'Renoveren ja, uitbreiden nee!'

BOXTEL - Renoveren ja, uitbreiden nee! Dat is het motto van een groep verontruste buurtbewoners rond winkelcentrum Oosterhof in Boxtel. Zij vrezen onder meer een grotere verkeersonveiligheid. Volgen hen geeft het huidige centrum al voldoende overlast. Ze willen dat het probleem niet groter wordt. 

De Klankbordgroep Omwonenden Oosterhof stelt zo'n negentig omwonenden te vertegenwoordigen die de verbouwingsplannen voor Oosterhof met argusogen volgen. De pijn rond de uitbreiding zit op tal van punten. Zo is de vrees dat het onveiliger wordt onder meer omdat een vrijliggend fietspad gekruist gaat worden door ander verkeer. 

Verder heeft de klankbordgroep uit de plannen begrepen dat om het vereiste aantal parkeerplaatsen te halen elders in de buurt groen moet wijken voor nieuwe parkeerplekken. Wil Houben van de klankbordgroep: ,,En dat terwijl de gemeente stelt dat Boxtel-Oost zo aantrekkelijk is vanwege zijn vele groen en grasveldjes en dat het haar beleid is dit zo te houden". 

Quote

We gaan desnoods door tot de hoogste bestuursrechter om dit plan van tafel te krijgen

Wil Houben, lid Klankbordgroep Omwonenden Oosterhof

Groter centrum

De klankbordgroep verwacht dat een groter centrum meer klanten trekt, wat nog meer druk geeft op de buurt wat betreft verkeer en parkeren. Ook vindt de groep dat de uitbreiding te dicht bij andere panden in de buurt komt.   

Op dit moment ligt het conceptplan voor de renovatie en uitbreiding van Oosterhof bij de gemeente. Die moet beslissen of ze er mee instemt. Zo gauw het plan een officiële  status heeft, zal de klankbordgroep alles aangrijpen om het van tafel te krijgen. Houben:  ,,Wij gaan desnoods door tot de hoogste bestuursrechter".  

Volledig scherm
Een groep omwonenden van Oosterhof in Boxtel vindt dat ze al genoeg overlast heeft van het winkelcentrum, uitbreiding van Oosterhof zien ze niet zitten. © Johan van Grinsven

Lees in de editie Meierij van het Brabants Dagblad van zaterdag 12 augustus meer over de onrust in de buurt van winkelcentrum Oosterhof in Boxtel.

Boxtel e.o.