Volledig scherm
Baanderherencollege in Boxtel © Archief

'Ontslagen docent (28) Baanderherencollege sprak niet met meer scholieren af'

BOXTEL - De inmiddels ontslagen economieleraar van het Baanderherencollege, tegen wie aangifte van seksueel misbruik is gedaan, sprak waarschijnlijk alleen met een 15-jarige scholiere af. 

De politie ziet geen enkele aanleiding om te denken dat er sprake is van meerdere zaken, zo laat een woordvoerder aan het Brabants Dagblad weten. Het Openbaar Ministerie gaat zich binnenkort over de zaak buigen.

Ontslagen

De 28-jarige leraar uit Tilburg werd vorige week aangehouden in een onderzoek naar een strafbaar feit. Ouders van een 15-jarig meisje hoorden van hun kind dat zij sinds april een seksuele relatie met haar economieleraar had. De advocaat van de vader vertelde dat in deze krant. Volgens hem was de relatie aan het licht gekomen toen de dochter samen met de leraar in Tilburg bleek te zitten.

Een dag nadat het Brabants Dagblad over de kwestie berichtte, maakte de directie bekend dat de leraar niet meer welkom is op de school. De man is in afwachting van het onderzoek vrijgelaten. ,,Wij hadden geen gronden om hem langer vast te houden", legt een woordvoerder dinsdag uit.

Vervolging

Het dossier van de politie wordt opgemaakt en ter beoordeeld opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Daar wordt besloten of de economieleraar strafrechtelijk vervolgd wordt. 

De leraar is meerdere keren gevraagd om een reactie, maar die heeft hij nog niet willen geven.