Volledig scherm
Het eerste complex van Moorwijk dat projectontwikkelaar Van Esch liet bouwen. © Clemens Le Blanc

Ontwikkelaar Moorwijk in Boxtel heeft geen nieuws voor Raad van State

DEN HAAG/BOXTEL - De kans is klein dat de Raad van State het woningbouwplan Moorwijk in Boxtel weer nieuw leven zal in blazen, zo bleek dinsdag tijdens een rechtszaak in Den Haag. Daar vroeg ontwikkelaar Toon van Esch om een herziening van een eerdere uitspraak over het afketsen van het woningbouwplan voor Moorwijk.

De Raad verklaarde vorig jaar juli Van Esch’ ontwikkelbedrijf Vastgoed Moorwijk BV niet-ontvankelijk. Het bedrijf was immers in 2013 al ontbonden en uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daarop besloot de gemeenteraad het bestemmingsplan voor de bouw van een nog appartementengebouw in Moorwijk af te schieten. Volgens de gemeenteraad leek het uitgesloten dat het bouwplan na het opheffen van het ontwikkelbedrijf binnen tien jaar zou worden uitgevoerd. Sindsdien probeert Van Esch alsnog zijn gelijk te halen en een deel van zijn geïnvesteerde gelden terug te krijgen.

Kip-en-ei-verhaal
Dinsdag deed hij een allerlaatste poging de Raad van State ervan te overtuigen dat Vastgoed Moorwijk BV nog bestond op het moment dat de Boxtelse gemeenteraad het bestemmingsplan in 2014 af serveerde. Volgens Van Esch gaat het om een kip-en-ei-verhaal. Zijn ontwikkelbedrijf kan alleen herleven als het woningbouwplan Moorwijk doorgaat en daaruit gelden krijgt. Maar volgens de gemeente Boxtel bestaat het ontwikkelbedrijf niet meer en kan die ook niet meer investeren.

De Raad van State doet binnen enkele weken uitspraak over Van Esch’ herzieningsverzoek.

Boxtel e.o.