Volledig scherm
© Thinkstock

'Ook mantelzorgers recht geven op volledige verzekering gemeente Boxtel'

BOXTEL - Politieke groepering Combinatie'95 wil dat mantelzorgers net als andere vrijwilligers recht hebben op de automatische wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. De partij roept het Boxtelse college via schriftelijke vragen op dat snel te regelen.

Combinatie'95 heeft op de website van de gemeente gelezen dat alle inwoners van Boxtel standaard verzekerd zijn als zij vrijwilligerswerk verrichten waarbij een maatschappelijk belang is gediend. Dat geldt voor onder meer ongevallen, schade aan eigendommen en wettelijke aansprakelijkheid.

Dat laatste is echter niet van toepassing op mantelzorgers. Waarbij de gedachte is dat mantelzorgers doorgaans voor familieleden zorgen en het binnen familierelaties 'niet gebruikelijk' is elkaar aansprakelijk te stellen in geval van onverhoopte schade.

Niet ondenkbaar

Volgens Combinatie'95 is dat evenwel niet ondenkbaar. En ondersteunen mantelzorgers bovendien lang niet altijd alleen familieleden. Maar bijvoorbeeld ook buren en vrienden. Het ontbreken van een automatische aansprakelijkheidsverzekering zou daarom als rem kunnen werken op het verrichten van mantelzorg, aldus Combinatie'95.

Dat acht de partij onwenselijk en het staat ook haaks op het maatschappelijke belang van mantelzorg. Vandaar de vragen aan het college over de kwestie en de boodschap daarin om de zaak snel te veranderen zodat ook mantelzorgers kunnen rekenen op de volledige automatische verzekering.

Boxtel e.o.