Volledig scherm

Ook raad Boxtel weigert plan Moorwijk vast te stellen

*UPDATE 23.10 uur* BOXTEL - De gemeenteraad van Boxtel is dinsdagavond unaniem akkoord gegaan met het voorstel van het college om het bestemmingsplan Moorwijk niet aan te nemen.

Het wél aannemen van het bestemmingsplan zou nogal verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Projectontwikkelaar Van Esch heeft immers zijn bedrijf Vastgoed Moorwijk vorig jaar al opgedoekt. En dat betekent dat de raad het bestemmingsplan zou vaststellen, zonder ook maar enige garantie op uitvoering.

Veel raadsleden hadden nog vragen over de mogelijke risico's die aan het besluit kleven. En wat er met de grond gaat gebeuren. Opvallend genoeg kon wethouder Van de Wiel niet zeggen wie de huidige eigenaar van de grond is, laat staan wat zijn of haar plannen zijn. Uiteindelijk volgde toch de unanieme raad de wethouder.

  1. Inktober in acht jaar vanuit Utah de hele wereld over, tot in Boxtel

    Inktober in acht jaar vanuit Utah de hele wereld over, tot in Boxtel

    Inktober - elke dag een tekening online publiceren - is in 2009 bedacht door de Amerikaanse illustrator Jake Parker. Om zijn eigen vaardigheden te verbeteren, zijn creativiteit te stimuleren en om op een positieve wijze naar buiten te treden. Zijn initiatief sloeg in als een bom en inmiddels doen wereldwijd duizenden tekenaars mee aan Inktober. In oktober 2014 bijvoorbeeld werden meer dan 100.000 tekeningen op sociale media gedeeld met de hashtag Inktober. Volgens Parker werden een jaar later alleen al op Instagram meer dan 1 miljoen tekeningen gezet.

Boxtel e.o.