Volledig scherm
open dag jrl © N Reigersman

Ook veel belangstelling voor JRL uit andere dorpen

BOXTEL - ,,Als je laptop van je fiets valt en kapot gaat, dan staat alles gelukkig nog in de cloud." Docent Roel Smelt van het Boxtelse Jacob Roelandslyceum gaf zaterdag tijdens de drukbezochte open dag in het Learning Lab tekst en uitleg over het laptopgebruik. 

Basisschoolleerlingen en hun ouders luisterden geïnteresseerd en konden alles volgen op een groot beeldscherm voor de klas. ,,Jullie moeten het programma dat we gebruiken zien als de oude multomap met tabbladen", legde Smelt uit. ,,Het is eigenlijk jullie werkboek. Daarnaast worden er gewoon nog boeken gebruikt, want de leerlingen geven aan dat ze dat ook graag willen." 

Het laptopgebruik was precies het onderdeel waarom Stijn Antonissen uit Haaren waarschijnlijk voor het JRL gaat kiezen. Behalve scholieren uit Boxtel, kwamen er ook opvallend veel leerlingen uit andere gemeenten af op de open dag, zoals Tijs Tasseron uit Sint-Michielsgestel, die wel oren had naar het technasium. ,,En dat er zoveel gebruik wordt gemaakt van computers vind ik ook een groot voordeel."

  1. 'Biomassapleintje' gaat door ondanks zorgen Lennisheuvel

    'Bi­o­mas­sap­lein­tje' gaat door ondanks zorgen Lennisheuvel

    LENNISHEUVEL - Onrust in Lennisheuvel? Niets van gemerkt. Peter Manniën, raadslid van Combinatie'95 en zelf inwoner van het dorp, sprak gisteravond naar eigen zeggen uit ervaring. ,,En waar praten we over? Een biomassapleintje van 0,6 hectare. Kennelijk dringt het maar niet tot iedereen door dat we bedrijventerrein Vorst B niet anders kunnen invullen dan met een Greentech Park met biomassaplein. We praten hierover al sinds 2013."

Boxtel e.o.