Volledig scherm
open dag jrl © N Reigersman

Ook veel belangstelling voor JRL uit andere dorpen

BOXTEL - ,,Als je laptop van je fiets valt en kapot gaat, dan staat alles gelukkig nog in de cloud." Docent Roel Smelt van het Boxtelse Jacob Roelandslyceum gaf zaterdag tijdens de drukbezochte open dag in het Learning Lab tekst en uitleg over het laptopgebruik. 

Basisschoolleerlingen en hun ouders luisterden geïnteresseerd en konden alles volgen op een groot beeldscherm voor de klas. ,,Jullie moeten het programma dat we gebruiken zien als de oude multomap met tabbladen", legde Smelt uit. ,,Het is eigenlijk jullie werkboek. Daarnaast worden er gewoon nog boeken gebruikt, want de leerlingen geven aan dat ze dat ook graag willen." 

Het laptopgebruik was precies het onderdeel waarom Stijn Antonissen uit Haaren waarschijnlijk voor het JRL gaat kiezen. Behalve scholieren uit Boxtel, kwamen er ook opvallend veel leerlingen uit andere gemeenten af op de open dag, zoals Tijs Tasseron uit Sint-Michielsgestel, die wel oren had naar het technasium. ,,En dat er zoveel gebruik wordt gemaakt van computers vind ik ook een groot voordeel."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement