Volledig scherm
Het optreden van het Groot Boxtels Ukelele Orkest. © Peter de Bruijn

Opbrengst van Vrienden van Boxtel live gaat naar goede doelen

BOXTEL – Met gepaste trots staat oud-president Ferdy Steger van Lionsclub Dommel & Aa naar de jonge muzikanten in Podium Boxtel te kijken. Het Groot Boxtels Ukelele Orkest gaf zaterdag een optreden weg bij de tweede editie van Vrienden van Boxtel live.

Het Groot Boxtels Ukelele Orkest bestond uit zeven leerlingen uit de groepen 5 en 6. ,,Ik ben kunstenaar en ik wil dat kinderen in aanraking komen met kunst en cultuur. Het optreden van de kids was geweldig. Iedereen zong mee", aldus Ferdy Steger.

Goede doelen
Tijdens de eerste editie van Vrienden van Boxtel live ging de opbrengst naar Boxtelse basisscholen. Hiermee konden ze ukeleles aanschaffen. ,,We kiezen altijd lokale doelen”, vervolgt Steger. ,,Dan kun je zien wat er gebeurt en willen de mensen uit de buurt allemaal meedoen."
Dit jaar gaan de donaties onder meer naar het Drieka Habrakenbal; een carnavalsbal in Boxtel voor verstandelijk gehandicapten. Een ander goed doel is een Boxtelse voedseltuin voor mensen die niet veel te besteden hebben. ,,We willen gereedschap aanschaffen voor de vrijwilligers in de tuin zoals kruiwagens en schoffels.”

De Lionsclub haalde vorig jaar ongeveer 8.000 euro op. ,,Dat wordt meer dit jaar”, aldus Steger. “Hoeveel? Dat kan ik nu nog niet zeggen.”

Volledig scherm
De kinderen van het Groot Boxtels Ukelele Orkest. © Peter de Bruijn

Boxtel e.o.