Volledig scherm
Heemkunde Boxtel wil meer weten over deze foto. © Beeldbank Boxtel/Collectie M. van der Pol en K. van de Besselaar

Opsporing verzocht: wie zijn deze bouwvakkers?

BOXTEL - Beeldbank Boxtel bevat inmiddels ruim 13.000 foto's en andere illustraties. Deze beeldbank van Heemkunde Boxtel wordt voortdurend aangevuld omdat mensen oud beeldmateriaal aan de vereniging schenken.

Meestal gaan die afgestane foto's gepaard met de nodige informatie. Als dat niet zo is, dan hebben de vrijwilligers van de Boxtelse heemkundevereniging zoveel kennis over vroeger in huis dat ze toch wel iets kunnen vertellen over een foto. Maar soms zitten ook zij met vraagtekens. Zoals bij deze foto van een onbekende groep bouwvakkers.

Die foto is vermoedelijk gemaakt in de jaren dertig van de vorige eeuw. Dus ruim tachtig jaar oud. Heemkunde Boxtel is naarstig op zoek naar informatie over de afbeelding en doet daarom een beroep op het collectieve geheugen van de inwoners van Boxtel. Volgens secretaris Christ van Eekelen zou er een relatie kunnen liggen met bouwbedrijf Van de Laar uit Boxtel of met houthandel Van der Eerden aan de Maastrichtsestraat/Onrooisestraat. Van Eekelen heeft na publicatie van de foto deze week een reactie gekregen die de laatste optie nog het meest aannemelijk maakt. 

Reacties naar gemaild worden naar secretaris@heemkundeboxtel.nl. De foto komt overigens uit de collectie van M. van der Pol en K. van de Besselaar.

  1. Foto-expositie in MUBO Boxtel is feest der herkenning voor zestigplussers

    Foto-expositie in MUBO Boxtel is feest der herkenning voor zestigplussers

    BOXTEL - Het is een zaterdagmiddag in mei 1957 als de 4,5-jarige Fransje Hoffmans door zijn moeder wordt meegenomen naar de fotostudio van Harrie Janssen aan de Prins Hendrikstraat in Boxtel. Moeder Hoffmans sloot haar snoepwinkel aan de Burgakker speciaal voor deze fotoafspraak een uurtje en deed haar zoontje zijn zondagse blauwe matrozenpakje aan. Op deze zaterdagmiddag 17 februari bijna 61 jaar later bekijkt Frans Hoffmans glunderend het zwart-wit-studioportret dat toen van hem gemaakt is. ,,Ik was teleurgesteld dat ik niet met de voetbal in de fotostudio mocht spelen."

Boxtel e.o.